Inloopbijeenkomsten Ottersum en Ven-Zelderheide op 5 en 10 september

14 augustus 2024

Het project Lob van Gennep organiseert in september inloopbijeenkomsten in Ottersum en in Ven-Zelderheide over de dijkversterkingsmaatregelen. 

Ottersum

Op donderdag 5 september bent u tussen 19.00 en 21.00 uur van harte welkom in de kantine van VV Achates, Sint Janstraat 66 in Ottersum. 

De afgelopen periode zijn de plannen voor het dijktracé en de ruimtelijke inrichtingsmaatregelen van de Henakker, Kleineweg, ’t Zand, t ‘Stepke, Sint Janstraat en Kleefseweg-west tot in detail uitgewerkt. 

Tijdens de inloopbijeenkomst praten wij u bij over de te nemen maatregelen, waaronder het versterken van bestaande dijken en de nieuwe dijken zoals bij de Henakker en het Achates sportterrein. Daarnaast vertellen wij graag over de ruimtelijke maatregelen en kansen om het gebied mooier en aantrekkelijker te maken. Denk aan de realisatie van een aantal entrees vanaf Gennep en Ottersum die toegang bieden vanuit het dorp naar het Niersdal en een picknickplaats bij de toegang naar de Henakker.

Ven-Zelderheide 

Op dinsdag 10 september bent u tussen 19.00 en 21.00 uur van harte welkom in de kantine van DSV Zaden, Zelder 1 in Ven-Zelderheide.

De afgelopen periode zijn de plannen voor het dijktracé en de ruimtelijke inrichtingsmaatregelen van Kleefseweg-west, langs Parc Buitengewoon, de Steeg, Heidestraat, Biesterveld en Kleefseweg-oost (tot aan de Duitse grens) tot in detail uitgewerkt. 

Graag praten wij u tijdens de bijeenkomst bij over de te nemen maatregelen, waaronder het versterken van bestaande dijken en de nieuwe dijken bij onder andere de hoge gronden in Zelder en de aansluiting op de natuurlijke hoge gronden tot aan de Duitse grens. Daarnaast vertellen wij graag over de ruimtelijke maatregelen en kansen om het gebied mooier en aantrekkelijker te maken. Zoals de realisatie van een struinpad langs de Schraveltse beek.

Aanmelden is niet nodig. U kunt op elk gewenst moment binnenlopen. 

 

Overige berichten